Midtjyllands Avis, ERHVERV d. 13/10

Midtjyllands Avis bad om et interview, da de fik nys om, at Holger havde nye ideer på tegnebrættet. Avisen kiggede forbi i vores helt ny-indflyttede lokaler.

Du kan læse uddrag af artiklen herunder. Skrevet af Peter A. Sørensen, Midtjyllands Avis, Erhvervssektionen.

NYE EVENTYR
Holger Kristiansen er ikke en erhvervsmand, der sidder med hænderne i skødet. Først var han manden bag bold.dk og Bet24, der blev solgt for millionbeløb til Unitbet, og senere i erhvervskarrieren stod han bag Bet25 og Rød25, der blev opkøbt af den svenske spilgigant ATG.

Så pilen peger mod succes, når Silkeborg-erhvervsmanden nu kaster sig ud i et nyt eventyr.

– Vi er i gang med at lægge et puslespil. Der er lagt en ramme, og nu har vi lagt et større hjørne. Vi vil se, om man kan lave business og kommerciel fodbold på en ny måde. Om det tager et halvt år eller tre år at få på benene er ikke afgørende, siger Holger Kristiansen.

Første store brik i puslespillet er selskabet Young Business. Her stifter eller køber Holger Kristiansen sig ind i mindre start-up virksomheder, der alle skal bidrage til de overordnede planer.

Foreløbig er der tre digitale virksomheder med samlet 16 ansatte i lokalerne på Højbovej 1 i Silkeborg, hvor alt stråler af nyindflyttet virksomhed med tomme vægge og usamlede møbler.

Jeg håber, at mit engagement i KFUM ender med en kommerciel overbygning, som så til den tid kan vokse sammen med det, jeg er gået i gang med nu.

Det skal være »young«. Det skal være start-up virksomheder, det skal være i en ung branche, og det skal være unge medarbejdere og ledere. Det er her, jeg har haft mine erfaringer. Her føler jeg, at jeg kan bidrage.

HOLGER KRISTIANSEN
De tre virksomheder er den tidligere Herning- og Ikast-virksomhed Webbler, som Holger Kristiansen har købt sig ind i og trukket til Silkeborg. Det er et digitalt marketingsbureau, der blandt andet skal markedsføre hele forretningen.

Derudover er der store planer for et nyt selskab Pley, der skal levere onlinenyheder til counterstrike-verdenen. Onlinespillet rundede i 2019 20 millioner aktive brugere på verdensplan.

Endelig er der Esound, der skal sælge lyd og merchandise til især counterstrike-folket. Lydfirmaet har Karsten Krøjer, der er kendt fra rapbandet Nice Devise, som hovedejer.

– Der er en stor synergieffekt mellem de tre virksomheder, men hvor mange procenter, jeg ejer, er ligegyldigt for mig, konstaterer Holger Kristiansen, der har købt en mindre del af Webbler, men ejer Pley 100 procent.

Han peger på, at der skal tre forudsætninger til for, at det er interessant for ham at gå ind i en virksomhed.

– Det skal være »young«. Det skal være start-up virksomheder, det skal være i en ung branche, og det skal være unge medarbejdere og ledere. Det er her, jeg har haft mine erfaringer. Her føler jeg, at jeg kan bidrage.

– Samtidig møder jeg den type mennesker, som jeg tidligere har arbejdet sammen med. Det er unge mennesker, der mere har attituden i stedet for uddannelsen, konstaterer han.